Drever/Støver

Familiehund
Startside

I gamle dage stod Dreveren i hundegården, fra jagtsæsonen var slut til den begyndte igen. Det kræver et roligt temperament, den skulle ikke høres eller bruges uden for jagtsæsonen.

slapper af i sofaen

Sådan har jeg mine som familiehund

Uden for jagt sæsonen som er fra februar til september,  har jeg dem som familiehund.
 De er i hundegård, når der ikke er nogen hjemme (tre hunde der leger, når der ikke er nogen hjemme, kan være rigeligt. Hvis man kun har en Drever vil den normalt ligge og sove til der kommer nogen hjem).

Når der er nogen hjemme får mine hunde lov til, at komme ind og være i haven. Dertil kommer daglige gåture, leg osv.. Ligesom alle andre har deres hunde.

Jeg starter op med at cykle med hundene i august, for at de kan komme i bedre form inden jagtsæsonen.
Hen over sommeren, laver jeg lidt spor træning som alle har mulighed for, ellers ikke andet. (hvis hunden ikke har prøvet jagt, kan den jo ikke mangle det).

 Familiehund

Drever er en meget rar og rolig hund at have inden døre. Den gør ikke ret meget og egner sig derfor ikke som vagthund. Det tror jeg, ligger i, at den er avlet til at kunne klare hundegården og holde mund mens den var i hundegården.

Drever har et meget roligt temperament, den er ingen slagsbror og meget børnevenlig. Den tåler fint samvær med høje lyse børnestemmer og andet livligt. Den forbliver rolig. Den er ikke avlet til at dræbe vildt, men når den kommer til skudt vildt, går den videre for at finde noget nyt, den kan drive med, som er Drevers store lyst.

Drever burde have en større udbredelse som familiehund.

Man får en lille hund, som ikke har det temperament, som mange af de små racer, der er avlet til at dræbe rotter, smide ræve ud af grav o.s.v. har. Den er derimod avlet til at løbe lige så stille efter vildtet for at flytte på vildtet, som dermed kommer på jægerens skudhold på fredeligere vis. Helt ustresset. hunden elsker at have næsen i jorden og gå efter sporet, men er ikke interesseret i at dræbe eller fange.  Det giver en rolig hund, der nok skal holdes i snor (eller trænes meget) men som til gengæld forbliver rolig undervejs.